Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vooruitzicht op vaste prijzen

Duitsland: bio-aardappelmarkt stabiel

Duitsland - Aan de ene kant zijn de prijzen voor biologische aardappelen op een goed niveau stabiel, aan de andere kant zorgt de aantasting door draadworm zowel voor de telers als ook voor de afnemers voor problemen. De inpakkers melden steeds weer grote aantallen afgekeurde aardappelen. Ook de partijen uit Oostenrijk vertonen in toenemende mate vreetschade door de kniptorlarven. Op de telersprijs heeft de mindere kwaliteit geen invloed. Het krappe aanbod zorgt naar verwachting juist voor aanhoudend vaste prijzen.
 
Aangezien de oogst toch al slechts gemiddeld uitviel, is het erger voor de telers dat er naderhand nog zo veel oogstverlies is. Terwijl er in de komende weken stabiele prijzen verwacht worden, kan het rond de jaarwisseling misschien ook nog tot prijsverhogingen komen. Sommige handelaren willen met een toeslag voor opgeslagen waren de grotere inspanning van de telers honoreren.

 

Publicatiedatum: