Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Penny trekt zich terug uit West-Oostenrijk

Het Duitse Rewe-concern trekt zich met discounter Penny terug uit West-Oostenrijk. Dat meldt het Oostenrijkse tijdschrift 'Format' in haar actuele uitgave. „De marketingkosten waren gewoon te hoog voor zeven tot acht vestigingen in Tirol", bevestigde Rewe-woordvoerster Karin Nakhai. Dit jaar werden reeds tien vestigingen van Penny in Tirol, Wenen en Graz in Billa-filialen veranderd. Penny is in Oostenrijk met circa 300 filialen vertegenwoordigd.
 
Penny kampte zowel in Duitsland als in Oostenrijk met dalende marktaandelen. In Duitsland belastte de reorganisatie de concernbalans en ook in Oostenrijk zijn er fouten gemaakt, zo geeft Rewe International chef Frank Hesel toe. Bij Rewe ziet men de keten inmiddels echter weer op koers komen. „Het gaat echt goed met Penny", aldus Nakhai. Volgens het tijdschrift 'Format' steeg de omzet in Oostenrijk afgelopen jaar met 4,3 procent naar 724 miljoen euro.
Publicatiedatum: