Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ook in de zomer

Broccoli: geliefde groente

Broccoli is tegenwoordig erg geliefd in Duitsland. Gold de kool voorheen vooral als wintergroente, sinds enkele jaren neemt de verkoop van broccoli in de warme maanden van juni tot september gestaag toe. Ook jonge consumenten hebben broccoli ontdekt als gezonde en veelzijdig inzetbare groentesoort, zo meldt de Duitse website Gabot.de. De groentesoort wordt namelijk bovengemiddeld vaak door jonge huishoudens gekocht.
 
Broccoli is rijk aan balaststoffen, caloriearm en bevat naast kalium ook talrijke vitamines en antioxidanten. Daarbij geldt de regel: hoe verser de broccoli, des te meer gezonde inhoudsstoffen deze bevat. Verse exemplaren hebben knapperige stelen en groene bladeren. De bloemknoppen moeten gesloten en blauwgroen van kleur zijn. Broccoli waarvan de bloemknoppen reeds bruine of gele vlekken vertonen, kan beter niet gekocht worden.
 
Zowel de broccoliroosjes alsook de stronk zijn eetbaar. Terwijl de roosjes ongeveer als bloemkool smaken, doet de smaak van de stronk aan groene asperges denken. Broccoli moet niet te lang gekookt worden, aangezien de waardevolle inhoudsstoffen anders verloren gaan. Tip: broccoli kan probleemloos ingevroren worden. Als hij van tevoren geblancheerd wordt, blijft de smaak nog beter behouden.
 
 



 
Publicatiedatum: