Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Coster is gespecialiseerd in snijden en schillen van aardappelen

"Geschilde krielaardappelen steeds populairder"

Tholen - Het familiebedrijf De Coster bvba begon zo'n 50 jaar geleden met de verkoop van aardappelen. Vandaag de dag is het bedrijf gespecialiseerd in het schillen en verpakken van geschilde tot friet gesneden aardappelen. "Het schillen kwam er langzamerhand bij", vertelt Eddy de Coster, eigenaar. Samen met zijn dochter Sofie runt hij de zaak. De Coster was eerst gevestigd in Kalmthout en vanaf '79 in Wuustwezel, wat nog steeds de huidige locatie is.



Investeren in nieuwste machines

De producten worden vermarkt onder het merk Decofrit en dagelijks door eigen koelauto’s afgeleverd bij de klanten. "Sinds vorig jaar leveren we ook geschilde krielaardappelen in kleinverpakking en dat verloopt tot nu toe erg goed. In 2002 hebben we een volledig nieuwe gekoelde loods gebouwd. Tevens blijven we investeren in de nieuwste machines voor het schillen en verpakken van geschilde en tot friet gesneden aardappelen. De frieten worden gesneden met een watersnijsysteem en met behulp van een camerasorteerder worden de frieten die niet aan de eisen voldoen, verwijderd."





Kwaliteit en hygiëne is van groot belang voor De Coster. "We zijn HACCP-gecertificeerd en twee keer per jaar wordt dat hier ook gecontroleerd door midden van een audit."



"Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van Fontane"

Belangrijke afnemers van De Coster zijn met name horeca en AGF-groothandel. Ook door scholen en instellingen worden de gesneden producten afgenomen. "We leveren in een straal van 40 tot 50 km rond Wuustwezel. Ook in Zuid-Nederland hebben we een aantal klanten zitten." De Coster gebruikt met name het ras Bintje en Agrias. "De laatste jaren neemt ook het gebruik van Fontane steeds meer toe in het bedrijf." Over het Bintje is Eddy niet altijd te spreken. "Vooral aan het einde van het seizoen gaat het moeilijker en neemt de kwaliteit af. Dan is het soms beter om Fontane te gebruiken. Die zijn mooier en geelvleziger. Toch overtreft dit ras nog niet de smaak van Bintje."



Volgens Eddy is de sector in vergelijking met vroeger erg veranderd. "Klanten stellen over het algemeen steeds meer eisen. Van groot belang is om service en kwaliteit te blijven leveren. Ik denk dat het voor iedereen steeds moeilijker wordt. De hele markt vecht om dezelfde klanten en ook de bijkomende kosten worden steeds hoger."



Toekomst: mogelijk combinatie met gesneden groenten

De Coster is de afgelopen jaren hard gegroeid, maar hij denkt niet dat dit de komende tijd nog steeds zo snel gaat. "Het ligt er natuurlijk aan wat er gaat gebeuren maar de markt is wel een eind verzadigd. Ook zien we steeds meer kleine bedrijven verdwijnen en door grote worden overgenomen. Het is moeilijk om te zien wat er gaat gebeuren, maar we blijven er hard voor werken. Misschien dat we in de toekomst nog eens de combinatie gaan maken van geschilde aardappelen en gesneden groenten."



Voor meer informatie:
De Coster BVBA
Kalmthoutsesteenweg, 259 - 2990
Wuustwezel - België
Tel: 03 666 91 85
Fax: 03 666 36 68
info@decosterbvba.be

www.decosterbvba.be