'Ook volwassenen kregen maar heel weinig calorieën binnen door aardappelconsumptie. Naarmate mensen steeds ouder worden, consumeren ze steeds minder calorieën en daardoor consumeren ze ook steeds minder calorieën afkomstig uit aardappelen. Zo is 3,3% (92 cal) bij mannen van 71 en ouder van hun dagelijkse calorieën consumptie afkomstig uit aardappels, maar dit bedraagt slechts 63 calorieën.
'Aardappelen zijn ontzettend voedzaam, goedkoop en veelzijdig en vormen een van de belangrijkste producten in de groentensector. Volgens de 2010 Dietary Guidelines for Americans vormen de lage consumptie van kalium en vezels in de VS een gevaar voor de volksgezondheid. Slechts 3% van de bevolking krijgt genoeg kalium binnen. De aardappel kan bij dit tekort helpen.
Een aardappel van gemiddelde grootte, gebakken in zijn schil, bevat kalium (26% ADH), vitamine C (28% ADH), vitamine B6 (27% ADH), voedingsvezels (15% ADH), magnesium (12% ADH), en ijzer (10% ADH). Het MyPlate initiatief van de Amerikaanse overheid probeert Amerikanen zo ver te krijgen dat de helft van hun dieet uit AGF bestaat.
'Data van de overheid laat zien dat de AGF-consumptie de afgelopen tien jaar alleen maar is gedaald. We moeten manieren vinden om de groenteconsumptie, waaronder aardappelen, weer te stimuleren.'