Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lycopeen als vervanger van kunstmatige kleurstoffen

Starbucks gaat tomaten gebruiken als kleurstof

Sinds eind maart gebruikte Starbucks een nieuwe kleurstof voor de rode en roze drankjes en glazuur: een stof gemaakt van geplette schildluizen. Wegens klachten van klanten heeft de koffieketen de receptuur weer aangepast. Het hoofd van de Amerikaanse keten laat nu weten dat het bedrijf na grondig onderzoek heeft besloten om voortaan lycopeen te gebruiken, een kleurstof uit rijpe tomaten.

In plaats van echte aardbeien, besloot Starbucks drie weken geleden om karmijn te gebruiken in bijvoorbeeld de aardbeiensmoothie en -frapuccino. De voedingsindustrie gebruikt dit vaker om producten een roze of rode kleur te geven. De stof wordt verkregen door een insect, de Zuid-Amerikaanse cochenilleluis, te vermalen. Starbucks wilde zo afkomen van het gebruik van kunstmatige kleurstoffen. Maar het gebruik van insecten in de koffie bleek niet erg in de smaak te vallen. .

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: