Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelen verlagen bloeddruk

Aardappelen kunnen mogelijk helpen om de bloeddruk te doen dalen bij mensen met hypertensie die ook last hebben van overgewicht. Dat blijkt uit een artikel in het Amerikaanse Journal of Agricultural and Food Chemistry. Voor het onderzoek aten 18 mensen met hoge bloeddruk en met overgewicht gedurende vier weken tweemaal per dag zes tot acht kleine aardappelen (van het type Purple Majesty, met paarse schil). Na vier weken was hun bloeddruk met gemiddeld 3 tot 4 procent verlaagd, terwijl hun gewicht en hun cholesterol ongewijzigd bleef. 14 van de 18 deelnemers namen ook bloeddrukverlagers en bij hen werd eenzelfde daling vastgesteld.

Het is niet bekend of ook andere aardappelen (met witte of rode schil) hetzelfde effect hebben. Evenmin is geweten wat er in de aardappelen zit om het effect te verklaren.

Bron: Gezondheid.be