Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AOP-label voor ‘Bea du Roussillon’

De vroege aardappel Bea du Roussillon heeft het AOP (appélation d’origine protégée) label ontvangen, in Nederland ook bekend als BOB (beschermende oorsprongsbenaming). In 2007 ontving deze aardappel, afkomstig uit het Franse departement Pyrénées-Orientales, al het AOC-keurmerk.



De Bea du Roussillon wordt geoogst voordat zij helemaal rijp is. De aardappel, gekenmerkt door haar gele kleur, glanzende en zachte huid en regelmatige vorm, is erg gewild vanwege haar zoete smaak en zachte textuur. De Bea du Roussillon wordt al sinds 1954 verbouwd en verhandeld in Pyrénées-Orientales. Vandaag de dag wordt zij geteeld door 10 producenten die samen over 150 ha beschikken, wat jaarlijks zo’n 3.000 ton aardappelen oplevert. Met het nieuwe label is de band tussen de aardappel en haar streek van afkomst nog sterker benadrukt en beschermd.

Publicatiedatum: