Verse champignons met verlengde houdbaarheid van Pluq
Gebruiksklare, verse champignons, die aantrekkelijk zijn geprijsd én lang houdbaar. Pluq, een joint venture van de drie Nederlandse champignonbedrijven Limax, Lutèce en Prime Champ, introduceert dit versconcept. Maikel van Bakel van pluQ: “Door middel van een aantal gepatenteerde stappen in het productieproces waarborgen we een langere houdbaarheid. Voor zowel retailers als consumenten biedt die verlengde houdbaarheid de mogelijkheid om voedselverspilling te verminderen. Aangezien de houdbaarheidsdatum minder snel wordt overschreden, is weggooien minder snel aan de orde. Zeker bij verse, voorgesneden champignons die gevoelig zijn voor bruinkleuring en bederf, is dat een groot voordeel.”
De nieuwe standaard
Het eerste versproduct van pluQ heeft het in zich om de nieuwe standaard te worden op het gebied van verse, gesneden champignons voor de retail. Van Bakel: “De champignons zijn gewassen en dus direct gebruiksklaar. Bovendien is het productieproces efficiënt ingericht waardoor we in staat zijn om de champignons aan te bieden voor een aanzienlijk lagere prijs dan men gewend is voor verse, bewerkte champignons. Zo spelen we met dit versconcept in op de behoefte aan champignons met een aantrekkelijke prijs die snel en gemakkelijk te bereiden zijn.”
Uit onderzoek blijkt dat de verse champignons van pluQ consumenten uitnodigen tot een hogere gebruiksfrequentie van champignons en bovendien additionele aankoop. Ofwel, de champignons van pluQ bieden de mogelijkheid voor categoriegroei.
Ambitie
De kersverse champignonspecialist pluQ heeft gezonde ambities. Van Bakel: “Onze doelstelling is om binnen een paar jaar internationaal een toonaangevende leverancier van innovatieve versconcepten op het gebied van champignons te worden. Er is een markt te veroveren, want champignons hebben veel te bieden. Ze zijn calorie-arm, rijk aan plantaardige vezels en als enige groente een bron van provitamine D. Een supergroente! Op www.champignon-id.com staat veel informatie over de gezonde eigenschappen van champignons.”
Meer informatie:
pluQ
www.pluqmushrooms.com