1800 ha getroffen door schimmelziekte

Totale broccoliproductie verloren in Vega Baja

Broccoli producenten uit de Vega Baja hebben zo goed als hun hele productie van deze broccoli oogst verloren. Dit vormt een van de grootste productiesectoren van de regio, zo vertelt de UNIO Llauradors.

Het gewas is getroffen door botrytis. Deze ziekte ontstaat door hoge temperaturen en veel vochtigheid die er voor zorgen dat de hele plant wegrot. Volgens een analyse van UNIO is 1,800 ha getroffen door deze schimmel waardoor de verliezen oplopen tot een half miljoen euro. 

De broccoli productie is slechts een paar weken geleden begonnen, maar UNIO de Llauradors waarschuwt dat deze situatie tot grote economische verliezen kan leiden voor de telers in de omgeving, wanneer er niet op korte termijn iets aan wordt gedaan. Het probleem is echter dat weersomstandigheden er voor zorgen dat de schimmel zich kan blijven ontwikkelen; hoge temperaturen overdag en dauw in de avond. 

De prijs van de broccoli uit Alicante ligt momenteel tussen de €0.35 en €0.55 per kilo, zo toont data van het Ministerie van Landbouw aan. In het veld zijn de prijzen echter een stuk lager.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.