Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse druivenexport toont stijgende lijnAls gevolg van de late seizoensstart van Zuid-Afrikaanse druivenis het uitgevoerde volume nog maar de helft van vorig jaar, op hetzelfde tijdstipIn de Noordelijke Provincie worden de laatste Prime en Flame pitloze druiven verpakt, terwijl het grootste deel van de volumes bestaat uit Sugrathirteen en Black Gem. De Zuid-Afrikaanse tafeldruivensector verwacht dat de eerste Redglobes uit de regio zullen worden verpakt in week 52. De oogstomstandigheden in de regio (warm en droog) alsook de kwaliteit van de druiven (met een gemiddeld zeer goede omvang) zijn nog steeds uitstekend,

Bijna 50% van de Sugraone-oogst werd verpakt in de in de regio Orange River waar de oogst start. De oogst van de pitloze Prime en Flame druiven in het Augrabies- en Kakamasgebied is alles behalve klaar, en producenten wachten nog steeds tot het suikergehalte van de Sugraone een optimaal niveau heeft bereikt. Het laatste gedeelte van deze regio (van Kanoneiland tot Groblershoop) verpakt goede volumes van de pitloze Prime en Flame druiven. De kwaliteit in de hele regio is goed.Inmiddels zijn alle producenten in de Olifants River regio begonnen met inpakken, maar sommige producenten moesten stoppen met oogsten om te wachten tot de druiven optimale suikerniveaus zouden bereiken. De algemene kwaliteit van de regio is zeer goed.

Ten slotte: in de Hex River vallei is de ontwikkeling van de trossen en druiven nog steeds erg goed en zien de wijngaarden er gezond uit. De verwachting is dat de eerste druiven uit deze regio verpakt zullen worden tegen het einde van week 1.
Publicatiedatum: