William Willems, Central Fruit:

"Weinig animo voor sinaasappelen"

Tholen - "Op de sinaasappelmarkt is momenteel weinig animo. Ook de andere klassieke fruitsoorten staan op het moment in de vergeethoek", vertelt William Willems van Central Fruit. "Mensen zijn volop aan het bedenken wat er op het kerstmenu gaat staan. Natuurlijk wordt er wel wat fruit gegeten maar feestdagen in combinatie met vakantie zijn niet de hoogtedagen."

"De vraag naar sinaasappelen en clementines is laag en ook de prijzen liggen op een laag niveau. Voor sinaasappelen rond de 6/7 euro. Er zijn volumes zat uit Spanje, maar de vraag is beperkt. Dit zet de citrusmarkt onder druk." De kwaliteit is volgens de importeur goed te noemen. "In het begin van het seizoen was dit zwakker vanwege de regen in Spanje, maar sinds twee weken kunnen we spreken van mooie kwaliteit, zoals het hoort."William verwacht dat de citrusmarkt en de hele agf-handel in januari weer 'normaal' zal worden. "Na de feestdagen begint de gewone situatie weer en gaat de vraag naar het klassieke fruit weer aantrekken."

Voor meer informatie:
William Willems
Central Fruit
Werkhuizenkaai 112-154
Magazijn 47-49
1000 Brussel - België
Tel: +32-22426200
Fax: +32-22458615
www.centralfruit.be
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.