Argentinië: productie tafeldruiven -40%
Een maand geleden zei Alexander Pons, hoofd van de Vintners Federation van San Juan, dat hij niet met zekerheid kon zeggen wat het percentage van de daling zou zijn, maar dat het slechts een voorproefje was van de realiteit van vandaag de dag. 'We weten nu dat de het een daling van 30 tot 40% betreft, afhankelijk van het gebied,' zo zei Pons.
De gebieden CarpinterÃa en Albardón zijn al begonnen met het oogsten en zeggen dat de ranken minder trossen zullen dragen. De oorzaak van de misvormde trossen en de slechte opbrengst van de ranken, hebben met name met de weersomstandigheden te maken: de intense winterkou, de vorst in september en de sterke wind toen de druiven in volle bloei waren.
Pons laat weten dat de industrie de situatie gaat analyseren om te kijken welke beslissingen zij het beste kan maken in de zoektocht naar oplossingen. De oogst van de tafeldruiven in de bovenstaande regio's gaat voorlopig nog even door en deze week begint de oogst in de productieve gebieden van San Juan ook.