Argentinië: productie tafeldruiven -40%

Afgelopen week werden de cijfers bevestigd nadat de belangrijkste Argentijnse gebieden in de provincie met hun eerste oogst waren begonnen.

Een maand geleden zei Alexander Pons, hoofd van de Vintners Federation van San Juan, dat hij niet met zekerheid kon zeggen wat het percentage van de daling zou zijn, maar dat het slechts een voorproefje was van de realiteit van vandaag de dag. 'We weten nu dat de het een daling van 30 tot 40% betreft, afhankelijk van het gebied,' zo zei Pons.

De gebieden Carpintería en Albardón zijn al begonnen met het oogsten en zeggen dat de ranken minder trossen zullen dragen. De oorzaak van de misvormde trossen en de slechte opbrengst van de ranken, hebben met name met de weersomstandigheden te maken: de intense winterkou, de vorst in september en de sterke wind toen de druiven in volle bloei waren.

Pons laat weten dat de industrie de situatie gaat analyseren om te kijken welke beslissingen zij het beste kan maken in de zoektocht naar oplossingen. De oogst van de tafeldruiven in de bovenstaande regio's gaat voorlopig nog even door en deze week begint de oogst in de productieve gebieden van San Juan ook.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.