Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongarije: g+f productie in 2011 licht gestegen

Het productievolume in de Hongaarse groente- en fruitbranche zal volgens de branchevereniging Fruitveb in 2011 op zo’n 2,2 ton miljoen liggen. Dat is weliswaar meer dan de 1,8 miljoen ton die vorig jaar geoogst kon worden, maar het ligt nog steeds ver onder de 2,5 miljoen ton die gemiddeld in andere jaren bereikt werd. 

Dr. Béla Mártonffy, de voorzitter van Fruitveb, zei tijdens een persconferentie op 8 december in Boedapest dat de situatie van groenten er beter voor staat dan de situatie van fruit. „De oogst van fruit is behoorlijk teruggelopen, namelijk met 553.00 ton, wat te wijten is aan enkele nachtvorsten in het voorjaar. De groentevolumes zijn daarentegen duidelijk gestegen tot 1,66 miljoen ton,” aldus dr. Mártonffy. Het Hongaarse ministerie van Landbouw wil de Hongaarse groente- en fruitbranche de komende jaren financieel gaan ondersteunen. 

bron: Fruchthandel Magazin
Publicatiedatum: