Afvallen met champignons

Op het lijstje met goede voornemens bezet een slanker én strakker figuur ieder jaar opnieuw de absolute toppositie. Niet zo vreemd als je nagaat dat ook in 2011 de meeste Nederlanders hun dieet niet tot het einde toe hebben kunnen volhouden.

Daarom ondernemen honderdduizenden vrouwen én mannen de komende maanden een nieuwe poging om de overtollige kilo's kwijt te raken. Iedereen, die een dappere poging gaat ondernemen, zou eens met champignons aan de slag moeten gaan. Deze groente beschikt over slankmakende eigenschappen. De champignon bevat nagenoeg geen calorieën, vet en zout. Daarnaast bevatten ze een hoog gehalte aan eiwit en voedingsvezels. Dit geeft eerder een 'vol' gevoel. De vitamines B2 en B3 helpen bovendien om meer energie uit je voeding te halen zodat je actief en met een goed humeur je gevecht tegen de overtollige kilo's aan kunt gaan. Daardoor neemt de kans op succes toe.

Champignonsdieet

Het is de enige groente die vlees benadert als het op eiwitten aankomt. De champignon kan daardoor prima gebruikt worden om regelmatig een dagje vegetarisch te eten. Het Britse Mushroom Bureau heeft in 2009 al eens aangetoond dat vlees vervangen door champignons een effectieve manier is om af te slanken. Tien mensen vielen met dit 'champignondieet' in korte tijd maar liefst vijf kilo af.

Ook in Australië wordt het eten van champignons gepromoot om overgewicht te bestrijden. Daar heeft men berekend dat meerdere champignonmaaltijden per week een gewichtsverlies tot 12 kilo per jaar kan opleveren.

Bron: Telegraaf

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.