afzet blijft achter door zwakke markt

Hardfruitvoorraad naar verhouding

Tholen - De voorraadraming van PT van 1 december geeft aan dat er meer appelen en peren in voorraad zijn dan in de voorgaande twee jaren. In relatie met de handelsproductie is de huidige voorraad echter redelijk in verhouding. Maar gezien het vroege seizoen en dus het langere afzetseizoen tot nu toe, is de voorraad wel aan de grote kant.

Dit heeft mede te maken met de grote voorraden in Oost-Europa. Fruithandelaren laten weten dat Rusland, een belangrijke afzetmarkt voor het Hollandse hardfruit, de voorkeur heeft voor de goedkopere appelen en peren uit deze landen.

Voorraad Elstar en Jonagold groot

Ten opzichte van vorig jaar is de voorraad Elstar groot. In relatie tot de voorraad en de handelsproductie van 2009 is er dit seizoen wel meer afgezet. Ook zijn er nog veel Jonagold appelen in voorraad, maar in relatie met de handelsproductie wel in verhouding.

Relatief gezien verloopt de afzet van de Conference peren gelijk aan de voorgaande jaren. De productie is dit seizoen echter groot en daarmee ook de huidige voorraad.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.