Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wil je teler Ronald Herbert zien strippen?

Ronald Herbert uit Zeewolde teelt samen met zijn broer Jan de boerenkool voor GIJS. Boerenkool is een makkelijke groente om te telen en groeit snel. Verse boerenkool is herkenbaar aan zijn vol groene kleur en mooie kroesrand aan het blad. Na de vorst periode smaakt boerenkool iets minder scherp. Het zetmeel in de boerenkool wordt dan omgezet in suikers en maakt de kool iets zoeter van smaak.
Ronald heeft bij de boerenkool van GIJS de beste delen van de kool al geselecteerd. Het blad van de boerenkool stroopt hij met de hand van de nerven. Bij de bereiding kun je dus alles van de kool gebruiken en heb je geen afval. Was de boerenkool wel even van te voren. Mede afhankelijk van het weer loopt het seizoen van november t/m februari. Samen met de Greenery zorgt GIJS streekproducten ervoor dat de boerenkool zo vers mogelijk in de winkel wordt aangeboden.
Publicatiedatum: