Aardappeloogst Zweden stijgt 7%

De Zweedse oogst van consumptieaardappelen wordt geschat op 581.000 ton. Dat is 38.100 ton ofwel 7 procent meer dan de totale oogst in 2010, toont een rapport van het CBS Zweden.

Vier provincies domineren de teelt van consumptieaardappelen: Skåne, Västra Götaland, Halland en Östergötland. Het gebied voor deze aardappelen bedroeg 19.990 hectare in 2011. De opbrengst per hectare van consumptieaardappelen, waaronder nieuwe (vroegtijdige) aardappelen voor 2011 wordt geschat op 29.070 kilo per hectare, dat is zes procent hoger dan de uiteindelijke oogst van het voorgaande jaar. Naast de nieuwe aardappelen, omvat de categorie consumptieaardappelen ook herfst- en winteraardappelen voor directe consumptie, aardappelen voor de productie van aardappelvlokken, chips en frites alsook aardappelen die worden gebruikt als diervoeder- en pootaardappelen.

Aardappelen voor zetmeelproductie worden voornamelijk geteeld in de provincies Skåne, Blekinge en Kalmar. De opbrengst wordt geschat op 39.130 kilo per hectare en de totale opbrengst op 297.400 ton; bijna 9 procent hoger dan de resultaten van vorig jaar. De provincie Kalmar rapporteert de hoogste oogst, met 40.940 kilo per hectare. Het gebied voor zetmeelproductieaardappelen bedroeg 7.600 hectare, dat is een stijging van 240 hectare ten opzichte van 2010.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.