Chinese appeltelers krijgen overheidshulp

Telers zijn in de Chinese provincie Shaanxi rijk geworden door technologie en diensten te gebruiken die door de lokale overheid werden aangeboden om de appelproductie te verhogen. De overheidshulp begon eind jaren ’80. Het loon van deze boeren is hierdoor per hoofd gestegen naar 6352 yuan in 2010, dit was 1,5 keer zoveel als de gemiddelde boer van de provincie. In 1979 werd door de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties vastgesteld dat het klimaat van de provincie goede kansen biedt voor de appelproductie.Qu Juntao, senior agronoom en directeur van de ontwikkeling van de appeltechnologie van de provincie zei dat 95% van het land in de provincie besteed is aan appelbomen. ‘We hebben enkele lokale regels opgesteld ten aanzien van de appelproductie en hebben meer dan 400 appelspecialisten naar ieder dorp in de provincie gestuurd om boeren te helpen,’ aldus Qu.

Daarnaast zei hij dat de appelproductie geheel natuurlijk plaatsvindt, de telers proberen het gebruik van pesticiden te vermijden. Om deze reden werd er in 2008 gestart met het houden van varkens. Naast technische hulp helpt de overheid de boeren ook met de verkoop van de appels. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.