München verhoogt huur groothandelsmarkt +30%

München – De gemeentelijke commissie besloot onlangs met een meerderheid nieuwe tarieven in te voeren voor de ‘Markthallen’ en groothandelsmarkt in München. Hierdoor worden groente en fruit duurder.

Zo moeten groente- en fruithandelaren in de ‘Großmarkthalle’ vanaf januari 30 procent meer pacht betalen. Op de ‘Viktualienmarkt’ en andere verkoopplaatsen in de stad zoals de ‘Elisabethplatz’ stijgen de tarieven met 15 procent.

Op de Viktualienmarkt en in de Markthallen staan grote verbouwingen en renovaties op de planning die gefinancierd moeten worden. De politieke partij CSU stelde voor alle markten een tariefverhoging van slechts tien procent voor, aangezien de reorganisatie nog niet heeft plaatsgevonden. Maar dit voorstel vond geen doorgang.

Philipp Reiners, juridisch adviseur van de Vereniging voor de Beierse fruitimport en groothandel zegt: „Voor de markthandelaren komt de tariefverhoging neer op 45 procent, ook de fruitwinkel om de hoek betaalt meer. Hun inkoopprijs steeg met drie tot vijf procent. „Dat moeten de verkopers in hun prijzen verrekenen,“ aldus Reiners. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.