Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Citrushandel ligt stil

Na een productieve periode, enkele weken geleden, lijkt de in- en verkoop van sinaasappels nu tot een einde te zijn gekomen. De oorzaak is het feit dat na een periode waarin niet geoogst kon worden vanwege de zware regen, de vraag in eerste instantie steeg. Nu heeft het overschot aan sinaasappels de markt echter doen instorten, zo bevestigt ook de voorzitter van Asociex, Jorge García en de afgevaardigde van de provincie voor de Producenten Vakbond, Vicent Goterris.

'Nu krijgen we geen goede prijs en er is geen activiteit terwijl de laatste toegezegde gewassen nog worden geoogst,' zo vertelt Goterris. 'Alles is stil komen te staan,' stemt García in.
 
Ondanks het feit dat de voorzitter van het provinciemanagement stelt dat er wel enige vraag op de markt is, is deze lang niet zo hoog als dat ze normaal gesproken in de periode voor kerst in Noord-Europa is.

García is sceptisch over de situatie nu de aanhoudende hoge temperaturen ervoor zorgen dat de ongeoogste vruchten overrijp worden.
 
Bron: Elperiodicomediterraneo
Publicatiedatum: