Goede Minneolaproductie met kleinere maten

Het Minneola seizoen is aan de eerste week begonnen en de vooruitzichten zijn positief. Oron Ziv van Mehadrin, Israëls grootste citrusteler en exporteur, verwacht dat het komende seizoen erg succesvol zal zijn: 'Als het aankomt op productie, dan wordt dit een mooi seizoen. 
Hij verwacht dat Mehadrin zal groeien en ongeveer 6.000 ton Minneola's zal verschepen dit seizoen, waarvan het grootste deel naar Nederland wordt verscheept. 'We exporteren ongeveer 3.000 ton naar Nederland,' zo vertelt Ziv. 'De rest van het fruit wordt verdeeld over verschillende Europese landen zoals Frankrijk, Zweden, Finland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.'

Zoals gebruikelijk met grote Minneola oogsten, verwacht Oron Ziv dat de maat van het citrus wat aan de kleine kant zal zijn. Met een output van 60-70 ton per hectare, gaat hij er van uit dat de grote oogst een kleine vrucht garandeert, maar volgens hem is dat geen nadeel.
 
'Dit vormt geen probleem, want de meeste supermarkten verkopen liever de kleine en gemiddelde vruchten. Het is eerder een probleem wanneer het fruit te groot is.''De eerste ladingen Minneolas zijn verscheept en we krijgen er een mooie prijs voor. We hebben een goede productie en de markt is sterk. Dus ik ben erg positief over de vooruitzichten.'

Voor meer informatie:
Oron Ziv
Mehadrin
Tel: +31 180 642 570
Fax: +31 180 642 571
sales@mtex.nl
www.mtex.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.