Frankrijk: daling consumptie zomerfruit

Dit jaar hebben 47% van de Fransen hun consumptie van zomerfruit met 10% verminderd. Dat maakte FranceAgriMer bekend. Het is een tendens die de laatste drie jaren zichtbaar is in Frankrijk: een daling van de consumptie van zomervruchten. In 2010 verminderde 53% van de Fransen hun consumptie van zomerfruit met 10%.

Hoewel ze hebben geprofiteerd van het vroege seizoen en zo al voor half juli meloenen, aardbeien en kersen kochten, is de gekochte hoeveelheid per Frans huishouden gedaald van 23,2 kg in 2009 naar 20,9 kg in 2011. Het gemiddelde van de laatste 5 jaren is 22,3 kg. 

Het meest gewilde zomerfruit waren druiven (3,2 kg), pruimen (2,4 kg), kersen (2,5 kg) en frambozen (0,7 kg). Een daling is genoteerd voor de verkoop van meloenen (6,3 kg), nectarines (5,1kg), peren (4,8 kg), perzik (4,kg) en sinaasappels (4,9kg). 
Het is een balans die niet nieuw is. In vergelijking met het gemiddelde van de laatste 5 jaar is het marktvolume van de sinaasappel gedaald met 8,30% en met 6,90% voor de perzik.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.