Moeilijke markt voor Zuid-Afrikaanse druiven

Exportbedrijf Pomona Fruit SA heeft sinds de eerste week van november druiven aangeboden op de Russische markt. De Russische markt is echter uiterst nerveus als het aankomt op de grote hoeveelheid producten die Zuid-Afrikaanse en Namibische exporteurs aanbieden.De Russische markt wordt al voorzien door Peruaanse, Braziliaanse en Californische producten en het is voor een importeur een grote mentale stap om van de lagere verkoopprijzen in een slappe markt over te stappen op de grote hoeveelheden Zuid-Afrikaanse en Namibische producten die worden aangeboden. Dit is vervelend en riskant.
 
Na een onstuimig citrusseizoen waarin veel Russische importeurs en exporteurs hard werden getroffen door de ongelukkige marktomstandigheden, lijken alle betrokken partijen het rustig aan te doen met betrekking tot het bevestigen van orders. Op het moment koopt de Russische markt niet echt grote hoeveelheden van de Zuid-Afrikaanse producten, en naar verwachting zal dit ook nog wel even zo blijven.
 
Anton Bruwer: 'De Russen hebben echter wel hun interesse in de vroege 'pre-kerstdruiven' aangegeven en hopelijk kunnen de Zuid-Afrikaanse en Namibische telers in de nabije toekomst hun voordeel doen met dit deel van de markt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.