MKB: Fruithapje voor personeel

MKB, de koepelorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf, heeft ondernemers geadviseerd om voor het eigen personeel fruit op de werkplek neer te zetten. Het ‘fruithapje’ vormt onderdeel van een speciaal stappenplan, dat erop is gericht te voorkomen dat in traditionele ‘snottermaanden’ medewerkers massaal met griep afhaken.

Ondernemers kunnen onder meer een speciale ‘bedrijfsgezondheidscheck’ laten doen, waarbij ze hun eigen onderneming kunnen doorlichten of ze ‘gezond beleid’ voor hun personeel voeren. De MKB Servicedesk wijst op het belang van preventieve maatregelen, waarbij met name wordt gewezen op de kosten.

“Reken maar uit: een zieke werknemer kost gemiddeld 230 euro per dag.” Ondernemers worden onder meer gewezen op het belang van een goede hygiëne: gebruik van papieren zakdoekjes, het ontsmetten van deurklinken, telefoon en toetsenborden. Maar ook door ervoor te zorgen dat de medewerkers gezond en fit zijn. “Stimuleer ze om te sporten en zet fruit neer op de werkplek.”

Mocht toch een deel van het personeel ziek worden, dan kan volgens het MKB dankzij een speciaal continuïteitsplan het bedrijf toch gewoon doordraaien. Zo is het mogelijk zieke werknemers thuis te laten werken of te laten meevergaderen via videoconferencing; zonder hun gezonde collega’s aan te steken. “Een creatief idee”, reageert een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO/NCW. “Al leven we in een volwassen samenleving. Werkgevers kunnen zelf uitmaken of ze eraan willen meedoen. En het staat personeel natuurlijk vrij fruit van huis mee te nemen.”

Woordvoerder Gustaaf Vossenaar van FME-CWM, waarbij 2600 bedrijven in de technologische industrie (goed voor 275.00 medewerkers) zijn aangesloten, laat weten het een leuk idee te vinden: “Al is het uiteraard aan de ondernemers zelf om dit op te pikken.”

Bron: ADN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.