Knoflooksmokkelaars slaags met grenswachters


Niet alleen in de EU is knoflook een hot item. Een groep van meer dan 50 knoflooksmokkelaars raakten afgelopen zaterdag slaags met grenswachters van Border Guard Bangladesh (BGB), waarbij enkelen gewond achtergelaten werden. 

Toen de smokkelaars eerder die morgen knoflook, die zij verpakt in zakken op hun hoofd droegen, bij Taluigaccha over de grens naar India probeerden te krijgen, zette een patrouilleteam van BGB de achtervolging in. De smokkelaars ontkwamen echter en verzamelden zich op een voetbalveld in een nabijgelegen dorp. Het team van BGB zette vervolgens opnieuw hardhandig de aanval in. In het strijdgewoel raakten een aantal ontsnappende smokkelaars gewond. Het patrouilleteam slaagde er niet in de smokkelaars te arresteren, maar nam wel een aantal zakken knoflook in beslag. 
Smokkelaars komen in de verleiding knoflook illegaal over de grens te brengen, aangezien de prijzen op de binnenlandse markt fors zijn gedaald. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.