Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alicante's tafeldruif wint marktaandeel in Europa

Spanje – De tafeldruiven van Vinalopó hebben in de huidige campagne de grootste productie en beste kwaliteit van de afgelopen jaren. Dit biedt goede uitzichten voor commercialisatie op de veeleisende Europese markt. Dit jaar bereikt de oogst van de Aledo druiven in Medio Vinalopó naar schatting 22,000,000 kilo. Dat is 3,000,000 meer dan in 2009. 

Het weer en de vernieuwing na de zware hagelstorm in mei 2010 die 70% van de bebouwde grond in de Grape Valley vernietigde, waren de grootste oorzaken van de goede oogst dit jaar.

 

Van Frankrijk tot Finland

 

Deze goede omstandigheden, in combinatie met de dalende productie en mindere kwaliteit van de Italiaanse oogst (vanwege de constante regen en vochtigheid afgelopen maand) bieden de telers in Alicante de mogelijkheid om hun marktaandeel op de Europese markten te vergroten. Dit geldt vooral voor Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Finland. Dit zijn landen met een groeiende vraag waarin normaal gesproken wordt voorzien door Italië, en in mindere mate Turkije en Griekenland. Nu is de succesvolle oogst van de Aledo druif uit Vinalopó tot januari in staat om het gat van Italiaanse druiven op te vullen.

Prijzen blijven hetzelfde


De prijs is haast niet veranderd ondanks de instabiele markt dankzij de wereldwijde crisis. Momenteel bedraagt de prijs van de Aledo soort $0.80 per kilo, dezelfde waarde als in 2009.

 

Pedro Rubira, producent en verantwoordelijke voor Asaja Novelda zegt: 'Voor de huidige omstandigheden is dit een goede prijs. We kunnen hier niks anders over zeggen, het overdrijven of er over speculeren. De markt handhaaft bepaalde prijzen en als wij beginnen met speculeren dan lopen we het risico dat de consumptie daalt en dat heeft alleen maar nadelige gevolgen voor diegenen die het hele jaar door hard op het land aan het werk zijn.'

 

Bron: Diarioinformacion

Publicatiedatum: