Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flower Sprout vecht voor een plekje op de kerstmarkt

Verenigd Koninkrijk - De Flower Sprout is dit jaar weer in de Britse schappen te vinden. Chris Goodliff van teeltbedrijf Manor Fresh, die het alleenrecht op de productie van deze groente heeft, vertelt dat het dit jaar een vroege oogst was vanwege het zachte herfstweer van de afgelopen maanden. De groente, een combinatie tussen spruitjes en boerenkool, wordt normaal gesproken van midden november tot maart-april geoogst.

 

De vraag naar het product is dit jaar redelijk en er zal naar verwachting evenveel worden verkocht als vorig jaar. Dit jaar is nog maar het tweede jaar dat de Flower Sprout in supermarktketen Marks and Spencers is te vinden. Vorig jaar was de groente vanwege de extreme kou en sneeuw, niet op tijd klaar voor de kerstmarkt.

 

De productie van de Flower Sprout zal niet worden verhoogd totdat de marktpositie is bevestigd en de betrouwbaarheid van het gewas kan worden gegarandeerd.

Publicatiedatum: