Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland heeft grote hoeveelheden hardfruit in opslag

Eind november bevonden zich zo’n 64.434 ton appels en 10.367 ton peren in opslag. De hoeveelheid appels in opslag ligt daarmee 3.607 ton hoger dan vorig jaar en zelfs 798 ton hoger dan in recordjaar 2009, zo delen Swisscofel (de Zwitserse vereniging voor de AGF-handel) en de Zwitserse Fruitteeltvereniging SOV mee. Ongeveer één derde van de totale hoeveelheid appels bestaat uit de soort Gala, gevolgd door de Golden Delicious en de Braeburn.

De hoeveelheid peren in opslag is met 10.367 ton meer dan dubbel zo veel als vorig jaar, wat overigens een bijzonder zwak perenjaar was. De soort, waarvan de grootste hoeveelheden zijn opgeslagen, is de Keizer Alexander, gevolgd door de Conférence peer.

Volgens Swisscofel en SOV stellen de grote hoeveelheden hoge eisen aan de branche om alles verkocht te krijgen. Het is alleen door het houden van meer acties mogelijk om een bepaalde marktpositie overeind te houden.

Publicatiedatum: