Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitteler Steven Evenepoel:

"Perenprijzen dramatisch laag"

Tholen - Volgens teler Steven Evenepoel van Evenepoel Fruit uit Rummen is het rustig op de hardfruitmarkt. Hij levert vooral peren aan Scandinavische landen. "Heel Europa lijdt eronder op het moment. Er is enorm veel fruit op de markt door de hogere productie dit jaar en dat is moeilijk af te zetten.""Vanaf september tot nu zijn er grote volumes op de markt. We leveren zelf niet aan Rusland maar horen andere exporteurs klagen dat het slechter is dan vorig jaar. Over het algemeen is het bij ons wat positiever, we hebben zelfs niet minder verkocht dan vorig seizoen. Ook de nieuwe verpakkingsmachine heeft goed gedraaid. In het begin van het seizoen waren de volumes groter. Toen hadden grootwarenhuizen ook meer acties."De perenprijzen zijn volgens de teler 'dramatisch laag'. "Voor de kleinste peren liggen deze rond 23 cent en de 70/75-ers 42 cent. Op dit moment is de middenprijs voor 38 cent, dat is exclusief verpakking."

"De kwaliteit van de peren is goed. Tijdens de pluk hebben we natuurlijk last gehad van hagel, maar dat is niet aan de peren te merken. Die toen waren geraakt, zijn er ook uitgehaald en aan de overblijvers is geen schade zichtbaar. Deze zijn kwalitatief even goed als de peren die geen hagel hebben gezien."Steven heeft het gevoel dat aan het einde van het seizoen mogelijk een overaanbod is van hardfruit. "Ik verwacht niet dat de prijzen dit seizoen echt hoog gaan worden. De oogst ligt een stuk hoger dan vorig jaar en er is minder op de klok geweest. Veel telers willen hogere prijzen en bewaren hun producten nog een tijdje. Maar dit heeft geen zin, we moeten gewoon ruimen."

Evenepoel Fruit
Steven Evenepoel
Oppenstraat 65-67
B-3454 Rummen
Tel: +32-11589040
Fax: +32-11581532
www.evenepoel.com