"Frank Jansen: "Bij veel preitelers water aan de lippen"

Preiprijzen zwaar onder druk; vraag blijft achterwege

Tholen - De preimarkt ziet er niet erg hoopvol uit. "De prijzen staan heel erg onder druk en de vraag blijft achterwege", zegt Frank Jansen uit Etten-Leur, die zowel actief is in de teelt als verkoop van prei. "Ik verwacht dat bij veel preitelers het water tot aan de lippen staat."

De Belgische veilingen noteerden de prei vanmorgen rond de 15 cent, in Nederland ligt het prijsniveau tussen de 18 en 20 cent. "Er is sprake van een overaanbodsituatie. De prei heeft overal goed gegroeid en ook in de landen om ons heen is de teelt goed tot zijn recht gekomen. Terwijl wij het vaak van hun ellende moeten hebben", zegt Frank.

De preiteler heeft zijn hoop erop gevestigd dat het winterweer zijn intrede doet. "De kwaliteit van de prei is goed. De komende maand zullen wel de kilo's per hectare afnemen, dus hopelijk komt dit de marktsituatie nog ten goede. "Er moet iets gebeuren, anders ziet het er wel heel somber uit."

Voor meer informatie:
Frank Jansen
Teelt- en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen
Naaldstraat 1
4873 LZ Etten-Leur
Tel: 076-5264397
Mob: 06-21577134
Fax: 076-5264398
www.jansenprei.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.