Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe regelgeving lychees uit Madagaskar is politiek spel"

De regelgevingen vanuit Madagaskar voor de import van Lychees waarover AGF.nl gisteren berichtte blijken volgens een aantal Europese importeurs niet netjes te zijn afgehandeld. De exportbond GEL hebben de traditionele importeurs gevraagd een lijst van nieuwe condities in te vullen en terug te sturen. Dit om de producenten te beschermen en de soms sterk tegenvallende resultaten zoals in het verleden te voorkomen. Twee importeurs, Univeg (Katopé) en Dole Paris, accepteerden de nieuwe condities, en zijn dan ook als enige twee importeurs overgebleven.

Diverse importeurs laten weten dat de grotere veranderingen een politiek spelletje lijken te zijn. "Er was al iets bekokstoofd met KatopĂ© en Dole voor de andere importeurs werden uitgenodigd aan de onderhandelingstafel." Dit jaar zijn er volgens hen dan ook meerdere handelaren die zich hebben gedistantieerd van lychees uit Madagaskar. "Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen."