Special jaaroverzicht maart II

Jubileum Frugi Venta, afscheid Willem Bajeu en komst Kees de Kat

Het groente- en fruitconcern Univeg zette dochterbedrijf Hot Cuisine in de etalage. Het bedrijf, gespecialiseerd in de productie van bereide maaltijden, tekent voor een omzet van zo'n 70 miljoen euro. Dat meldt De Tijd. Univeg kocht Hot Cuisine in over.

Paprikasorteer- en verpakkingsbedrijf SC Final Select in Poeldijk gaat de volledige opslag verzorgen voor de paprika's van telersvereniging PaprikaNL, die niet 'af tuin' verkocht zijn. Dat maakte Barry van der Lans op 16 maart bekend. "Vorig jaar verzorgden we al die opslag van de helft van het areaal van PaprikaNL. Nu doen we dat voor het hele areaal van 300 hectare"


Met de komkommerinpakrobot Q-Pack heeft Aweta bij Kwekerij Gerard Aarts een wereldprimeur geïntroduceerd. Het idee voor het automatisch inpakken ontstond bij de komkommerteler al in 2002. In deze videoreportage vertelt hij over de voordelen van het automatiseringsproces - "Met één inpakrobot besparen we twee mensen!"- en het sealen van de komkommers - "We kunnen de houdbaarheid van de komkommers hierdoor met 1 à 2 weken verlengen!"


Op 21 maart maakte Fruitmasters bekend Kees de Kat voor te dragen als nieuwe bestuurder van Fruitmasters. Hij zal naast zijn taak als algemeen bestuurder van de Fruitmasters Groep tevens verantwoordelijk blijven voor de afdeling Fruitmasters Telers. Het directieteam zal verder bestaan uit de heren: Jan Blankers, Sjors Kruiper en Leonard Kampschöer met handhaving van de huidige portefeuilleverdeling.


Asia Express Food werd die week actief in een nieuw pand. Het nieuwe distributiecentrum is gevestigd op Bedrijvenpark Rijksweg 50, langs de N50 in Kampen. Op een kavel van 20.000 m2 is een pand van 11.000 m2 gerealiseerd, bestaande uit een distributiecentrum en een ruime kantoorruimte. Naast de nieuwbouw is voldoende parkeerruimte voor personeel en bezoekers. AEF is onderdeel van de Brouwer Groothandels Groep.


Op 24 maart plaatsten we een videoreportage met Felix de Bakker over het voormalige kloostercomplex Stella Maris in Welberg, waar uitzendbureau Exotic Green op termijn bijna 400 seizoensarbeiders wil huisvesten. "In eerste instantie was de plaatselijke bevolking 'not amused' over onze komst. Je zult immers maar de mededeling krijgen dat je 400 medewerkers erbij krijgt in een kerndorp dat 1100 inwoners telde. Anderzijds snapten ze wel dat je die mensen, die je voor de economie nodig hebt, ook moet huisvesten"


Bij Gebroeders Duijvestijn in Pijnacker werd 24 maart het aardwarmteproject officieel geopend. Ter gelegenheid van de opening organiseerde Gebroeders Duijvestijn het symposium ‘De duurzame toekomst’ voor ruim 250 genodigden uit de tuinbouwsector. Tijdens het symposium ontving het bedrijf uit handen van Philip Smits, algemeen directeur van The Greenery, het predicaat ‘Nature Counts’


Zaterdag 26 maart werd op de SS Rotterdam te Rotterdam op grootse wijze het 10 jarig jubileum van Frugi Venta gevierd. Willem Baljeu ontving op die dag de onderscheiding behorende bij Officier in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van Frugi Venta. Tijdens de Algemene Ledenvergadering is hij tevens benoemd als Erelid van Frugi Venta en kreeg hierbij de Frugi Venta diamant opgespeld. De uitreiking van beide onderscheidingen viel samen met het tienjarig jubileum van groenten- en fruithandelsplatform Frugi Venta.


Het was al enkele jaren geen open dag geweest bij Teboza, maar op 26 maart vond weer een speciale aspergedag plaats in Helden. Will Teeuwen gaf aan dat hij het belangrijk vindt dat er iets te melden valt voor het publiek. "Dit jaar is dat de nieuwe aspergeoogstmachine die voor het eerst in bedrijf aan het publiek wordt getoond."


Het AGF-transport naar Rusland werd eind maart belemmerd door gevaarlijk ijs dat door een westenwind vanuit de Finse Golf richting Sint-Petersburg is gedreven. "De ijsbrekers konden het assisteren van het grote aantal schepen in het ijs niet meer aan en daarom ligt er nu een aanzienlijk aantal schepen vast", vertelde chartering manager Dick Quaak van Seatrade.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.