Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananentelers in Costa Rica gaan in staking

De schending van de arbeidsrechten in drie bananenplantages aan de zuidelijke grens van het land, zorgde dinsdag voor een staking van honderden werknemers in de Del Monte Agricultural Corporation.

Volgens Jose Maria Villalta, lid van de linkse Broad Front, is de situatie van de inheemse Costaricanen en Panamezen kritiek. Villalta vertelde de Prensa Libra dinsdag: “Het bedrijf verlaagde hun lonen, erkende hun gemaakte overuren niet, blokkeerde hun krediet in de bedrijfswinkel en pasten loonaftrek toe voor de stakingsdagen.”

Het conflict, dat meer dan een maand geleden begon, beïnvloedt de plantages in het Caribische gebied van Sixaola, dichtbij de Panamese grens. Op dit moment weigert de Banana Development Corporation of Costa Rica (Bandeco), een dochteronderneming van de Del Monte Corporation (VS), de onderhandelingen die werden aangevraagd door de arbeiders.

Del Monte is actief in meer dan tien Latijns-Amerikaanse landen met inbegrip van Costa Rica en Guatemala, terwijl ze handelt in bananen, meloenen en ananas voor de Amerikaanse retailmarkt.

Publicatiedatum: