Zuid-Afrika grootste Europese sinaasappelleverancier

Na de appel is de sinaasappel de meeste geteelde fruitsoort in Europa met een productie van 6.1 miljoen ton in seizoen 2010-11. De Europese citrusteelt is voornamelijk gevestigd in de mediterrane regio's van Spanje, Italië en Griekenland. Meer dan 80% van de Europese totale sinaasappelproductie komt uit Spanje of Italië, de overige 20% voornamelijk uit Cyprus, Griekenland en Portugal.

Zuid-Afrika grootste Europese sinaasappelleverancier

De Europese import van sinaasappelen is groter dan de export. Belangrijke leveranciers van sinaasappelen voor de Europese markt zijn Zuid-Afrika, Egypte, Argentinië en Marokko. De export is in seizoen 2010-11 gegroeid door de grotere vraag van niet-Europese landen als Servië, Albanië, Macedonië, Kroatië, Rusland en Oekraïne. De belangrijkste Europese importeurs zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland en Verenigd Koninkrijk.bron: USDA report, Citrus Semi-annual

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.