Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fingerlimes volgende week weer beschikbaar

De Finger Lime of citroenkaviaar is een klein langwerpig citrusvruchtje, die in veel genetische variƫteiten voorkomt. De vrucht is er in een heel breed scala van kleuren, in zowel de schil als het vruchtvlees. Deze kleuren lopen uiteen van groen, geel, roze, lichtrood tot donker rood. Wanneer de schil wordt opengebroken, barst het vruchtvlees er uit. Pas als u op dit vruchtvlees bijt, barst dit open en heeft het een overweldigende frisse-fruitige limesmaak. De smaak is vrij intens, waardoor ze goed te gebruiken zijn als smaakversterker. Deze tropische vrucht is vooral geschikt om koud te gebruiken bij salades en cocktails, als garnering of bij desserts.

Door het uiterlijk van het vruchtvlees combineren ze prima met zeevruchten. Sprenkel bijvoorbeeld eens wat fingerlime sap op oesters en decoreer dit met het vruchtvlees van fingerlimes, of gebruik ze als feestelijke decoratie bij diverse visschotels. Ze bevatten antioxidanten en zitten barstensvol vitamine C, een echte vitaminebom dus.
Fingerlimes zijn vanaf komende week weer verkrijgbaar per 5 stuks. In de koelkast zijn ze een aantal weken houdbaar.

bron: nieuwsbrief Smeding
Publicatiedatum: