Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buitenlandse supermarkt toch niet welkom in India

De regering van India zet een plan om buitenlandse supermarkten toe te laten in de ijskast. Dat heeft de leider van een van de regeringspartijen zaterdag gezegd. Grote supermarktketens, zoals het Amerikaanse Wal-Mart, willen winkels openen in India en zo een graantje meepikken in een markt die geschat wordt op 350 miljard euro. Dat stuit op verzet, omdat hierdoor miljoenen kleine winkeliers hun boterham zouden verliezen.

Mamata Banerjee, de leider van de Trinamool-partij, zegt de toezegging te hebben dat de regering het plan niet uitvoert voordat hierover overeenstemming bestaat binnen de coalitie. De stem van Trinamool kan binnen de coalitie de doorslag geven.

Het toelaten van buitenlandse investeerders hoort bij de hervormingen van de regering die de economie een oppepper moeten geven. Bovendien drukt meer efficiency in de keten van de levensmiddelen de prijzen van voedsel omlaag en daarmee de enorme inflatie in India. Als het plan van de regering in de huidige vorm doorgaat, mogen winkelketens als Tesco en Carrefour een belang hebben van 51 procent in winkels in India.

Publicatiedatum: