Aardappeloogst Nedersaksen +14%


Aardappeltelers uit de Duitse deelstaat Nedersaksen hebben dit jaar een goede oogst gehad, namelijk meer dan vijf miljoen ton aardappels. Het oogstseizoen is inmiddels voorbij en de knollen liggen inmiddels in opslagruimtes. 

45% van de totale aardappeloogst in Duitsland komt van aardappeltelers uit Nedersaksen. De oogstopbrengst van de deelstaat lag dit jaar 14% hoger dan vorig jaar. In augustus viel er veel regen waardoor de knollen groeiden. Hiervan profiteerden met name verwerkingsaardappels, die voor de productie van aardappelproducten zoals friet gebruikt werden.

De consumenten verbruiken inmiddels meer aardappels in de vorm van kant-en-klare en voorgekookte producten dan verse aardappels. Voedingsdeskundigen blijven echter de verse aardappel aanbevelen. Met haar lage vetgehalte en waardevolle vitamines en mineralen is de aardappel het ideale bijgerecht.

Bron: www.gabot.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.