vooral granaatappelproductie stijgt enorm

Israël: Record fruitoogst 2011

Met een productie van 690.000 ton is 2011 voor de Israëlische fruitproductie een recordjaar. In 2011 is de sector gegroeid met 2%, dit was over de afgelopen vier jaar 10%. Bananen en appels waren met respectievelijk 141.000 ton en 105.000 ton de meest geproduceerde fruitsoorten. Deze werden gevolgd door perziken en nectarines (elk 75.000 ton), druiven (71.000 ton) en avocado’s (70.000 ton).

Volgens Eshel, directeur van de FGO, stelt de hoge productie de sector voor nieuwe uitdagingen: de bevoorrading van de bedrijfstak met vereiste hulpmiddelen en de marketing van de producten. Laatstgenoemde uitdaging geldt vooral voor telers van granaatappelen, die te snel groeien. Als er geen balans wordt gecreëerd tussen vraag een aanbod, zal er een groot overschot in granaatappels zijn, vooral op de lokale markt. 

Ondanks de goede oogsten beklagen telers zich over het tekortschieten van de regering in het mogelijk maken van goede fruitproductie. Ze zijn ontevreden over de wet die een laag maximumaantal voor buitenlandse werknemers stelt en de schaarste van water, waardoor het duurder wordt dan voorheen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.