Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lichte stijging steenfruit zuidelijk halfrond

Marktonderzoeker iQonsulting voorspelt een stijging van 3% voor de steenfruitexport in het zuidelijk halfrond, van 2011 tot 2012. In een actueel rapport van 16 november, dat rekening heeft gehouden met de weersfactoren, schat de consultancy voor dit seizoen dat de zendingen van perzik, nectarine, pruim en abrikoos op het zuidelijk halfrond de 297.000 ton zullen bereiken. 

Zuid-Afrika zal naar verwachting de grootste stijgende export vertonen, aangedreven door een toename van 12% in perzik- en nectarineproductie. Van de pruimzendingen wordt een terugname verwacht van 1% tot 48.800 ton. Het Chileens steenfruit is verantwoordelijk voor een toename van 6000 naar 210.000 ton, waarvan meer dan de helft van dat totaal vertegenwoordigd door pruimen, met een export die verwacht wordt 5% te stijgen, tot 105.700 ton. De export van Argentijns steenfruit zal 8% stijgen tot 24.300 ton, grotendeels gedreven door een toename van 20% in pruimzendingen, naar 13.800 ton. Ondertussen zullen de statistieken van de Argentijnse perzik waarschijnlijk dalen met ongeveer 10%, tot 5.190 ton.

Naar verwachting zal ook Zuid-Afrika de grootste stijging in abrikooszendingen vertonen, met een stijging van 11% tot 4.600 ton. Voorspeld wordt, dat de export van Argentijns fruit 6% zal groeien, terwijl de Chileense exportcijfers zouden dalen met 3%. IQonsulting zegt dat de Chileense nectarine-export stabiel zou zijn ten opzichte van vorig seizoen, terwijl Argentiniƫ en Zuid-Afrika voor deze vrucht waarschijnlijk stijgingen van respectievelijk 2% en 12% behalen.

Publicatiedatum: