Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Champignonkwekerij 350.000 dollar boete voor dood medewerkers


De twee bedrijven en drie eigenaars van een champignonkwekerij in het Canadese British Columbia waar drie mensen zijn overleden door blootstelling aan giftige gassen, hebben geen gevangenisstraf gekregen. In plaats daarvan legde de rechter hen een totale boete op van in totaal 350.000 dollar.

Reddingswerkers
Onderzoekers hebben vastgesteld dat een pijp, die een compostmengsel bevatte, tijdens plaatsing in 2008 kapot is gegaan, waardoor giftige gassen uit de buis ontsnapten. Toen twee werknemers in de schuur bezweken aan de vrijgekomen giftige gassen, haastten drie collega’s zich meteen naar binnen om hulp te bieden. Net als de eerste twee mannen, overleed één van deze ‘reddingwerkers’, de andere twee liepen blijvende hersenschade op. De vijf werknemers waren allen vaders met schoolgaande kinderen.

Failliet
De boetes zijn opgelegd aan de bedrijven ‘A1 Mushrooms’ en ‘HV Truon’ en hun drie eigenaren, die afgelopen mei bekend hebben schuldig te zijn aan het in gebreke blijven wat betreft het opleiden van en toezicht houden op hun werknemers en het niet volgen van de juiste veiligheidsrichtlijnen. Een van de bedrijven is echter failliet en kan zijn aandeel in de boetes niet betalen.

Ontevreden
Familieleden van de slachtoffers zijn ontevreden over het oordeel. “Drie jaar later en er is nog geen gevangenisstraf”, zei één van hen buiten de rechtszaal. “Deze zaak geeft mensen de boodschap dat een mensenleven niet zo belangrijk is als je denkt. Mensen kunnen andere mensen de dood insturen en daarmee wegkomen door alleen een kleine vergoeding te betalen.”

Ook de Federation of Labour en de oppositie NDP vinden de straf te licht. Laatstgenoemde deed zelfs een beroep op de provinciale overheid om een lijkschouwer op de zaak te zetten. B.C. Coroners Service hebben aangekondigd het onderzoek voort te zetten. Een woordvoerder heeft in een persbericht laten weten, dat de hoofdlijkschouwer – zodra het onderzoek afgerond is –zal besluiten of er een publiek onderzoek ingesteld zal worden om de omstandigheden van de overlijdens te herzien.
Publicatiedatum: