Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede verwachtingen Zuid-Afrikaanse druivenexport

Zuid-Afrikaanse druiventelers voorzien een rooskleurig druivenseizoen. Men verwacht meer dan 225.000 ton te kunnen exporteren. De maatvoering en kleuren van de druiven is goed en de huidige weersomstandigheden zijn bevorderlijk voor de oogst. In het noorden van Zuid-Afrika is men begonnen met de oogst. De telers zijn blij dat er nog geen regen is gevallen.

De volumes van de witte pitloze druiven is wat klein, maar volgens telers geen probleem gezien dit slechts een klein aandeel is van de totale oogst. De Flame seedless ziet er goed uit.Sarel Joubert, Capespan's hoofd van de marketing voor Rusland, het Midden-Oosten en Afrika, beaamt de goede verwachting voor het komende seizoen. "De kwaliteit ziet er uitstekend uit en het weer is ook gunstig." Volgens hem zijn de telers optimistisch over Europa, waar de druiven op een vrijwel lege markt komen en de gunstige wisselkoers van de rand. "De Rand is nu zwakker maar dat kan elk moment weer veranderen."

Van de totale export is 60% bestemd voor de Europese markt, 20% voor het Verenigd Koninkrijk en 20% voor het Midden-Oosten. Een voordeel van het Verre- en Midden-Oosten zijn de vaste prijzen die gegeven worden, in tegenstelling tot de wisselende prijzen in Europa. De verkoop in de Afrikaanse landen stijgt ook sterk. Er komen steeds meer supermarkten in landen als Botswana en Zambia.
Publicatiedatum: