Wereldwijd groeit vraag naar Idaho aardappelen

Tholen - Van Houston tot Hong Kong, de wereldberoemde Idaho aardappel is nu wereldwijd beschikbaar voor miljoenen consumenten, dankzij de internationale afdeling van de Idaho Potato Commission (IPC). Sinds de oprichting in 2003 hebben ze de export van de Idaho ® aardappel uitgebreid van Canada naar meer dan 15 landen, waaronder Brazilië, Mexico en Maleisië, waardoor de vraag naar de wereldberoemde piepers snel stijgt.

Volgens de USDA werden vorig jaar 1.366.648 ton aardappelen geëxporteerd en de totale Amerikaanse verse en verwerkte aardappelexport van juli 2010 tot en met juni 2011 genereerde een omzet van 1,35 miljard dollar, volgens gegevens van de Amerikaanse Potato Board. Als grootste aardappelteeltstaat heeft Idaho zwaar bijgedragen aan dit succes. In aanvulling op de export van tafelaardappelen faciliteert IPC ook de export van gedroogde en diepgevroren aardappelen naar Japan, China en andere overzeese partners."De vraag naar verse Idaho ® aardappelen over de hele wereld is enorm", zegt Seth Pemsl van IPC. "In de afgelopen acht jaar hebben we geleerd hoe het beste gebruik te maken van de kracht van het Idahomerk op buitenlandse markten door goede relaties met belangrijke importeurs en markten met de grootste mogelijkheden", aldus Pemsl. "Als gevolg van onze collectieve inspanning hebben we dubbele groeicijfers en in sommige landen zelfs nog meer!"

Op dit moment zijn Canada, Mexico, Maleisië, Singapore en het Caribisch gebied de grootste afnemers van Idaho ® aardappelen. Pemsl voegde eraan toe dat in de landen die onlangs vrijhandelsverdragen ondertekenden, zoals Panama, Zuid-Korea en Columbia, er nog genoeg afzetkansen zijn. Mogelijkheden tot uitbreiding van de afzet zijn, in afwachting van de fytosanitaire eisen, Taiwan en Indonesië.

Ter ondersteuning van de groeiende wereldwijde vraag naar Idaho ® aardappelen heeft IPC onlangs consultants in Mexico City, Hong Kong en Maleisië aangesteld. In de Verenigde Staten heeft IPC Amanda Albers als International Marketing Manager ingehuurd om marketing ondersteuning te bieden en nauw samen te werken met de Amerikaanse buitenlandse verladers. 

De Idaho Potato Commission is een staatsinstantie die verantwoordelijk is voor de uitbreiding van de afzetmarkten voor in Idaho geteelde aardappelen door middel van reclame, promotie en onderzoek. De Commissie beschermt ook het gebruik van de merknamen 'Idaho ® potato"en" Grown in Idaho ® ". Die federaal geregistreerde certificatiemerken behoren aan het IPC en zorgen ervoor dat de consument zeker is bij de aankoop van aardappelen dat ze in de staat Idaho zijn geteeld. 

Bron: Idaho Potato Commission

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.