Britse kinderen weigeren agf en kiezen voor ongezonde snacks


Tholen – Volgens een onderzoek van de British Heart Foundation (BHF) naar de voedingsgewoonten onder 2000 jongeren van 11 tot 16 jarigen in het Verenigd Koninkrijk eten ze niet de aanbevolen vijf dagelijkse porties groenten en fruit, maar kiezen in plaats daarvan voor ongezonde versnaperingen.

Zij vonden dat bijna een derde van de kinderen (29 procent) minstens drie keer per dag snoep, chocolade of chips aten. Twee vijfde van de jongeren zei dat ze normaal gesproken ook koolzuurhoudende- of energiedrankjes drinken gedurende de dag.

Toen hen werd gevraagd naar hun consumptie van groenten en fruit, zei 88 procent van de kinderen dat ze niet aan hun ‘five-a-day’ kwamen. Slechts 31 procent zei dat ze fruit aten tijdens de lunch, tegenover 34 procent die chips aten.

Taylor waarschuwde dat hun 'voedsel keuzes’ gevolgen kunnen hebben voor hun gezondheid op lange termijn, want een slecht dieet verhoogt de kans op obesitas, type-2 diabetes, hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.