onder meer chioggia bietjes, regenboogpeen en wortelpeterselie

Vanaf vandaag vollegrondsgroenten van HollandseGrond bij Mooij Amsterdam

HollandseGrond is een bijzonder initiatief van foodwatcher Anneke Ammerlaan, dat heeft geleid tot een samenwerking tussen haar bedrijf Ammerlaan Vision on Food, groentezadenspecialist Bejo Zaden in Warmenhuizen en groente- en fruit importeur/exporteur Gebr. De Mooij in Amsterdam. De naam HollandseGrond zegt het al: alle producten zijn afkomstig van een select aantal telers in Holland. Telers, die werken op plekken met de beste omstandigheden voor vollegrondgewassen: de beste grondsoort en het beste microklimaat.Inspelen op een vraag uit de markt

Uit trendanalyses blijkt dat een brede groep consumenten lokaal geteelde seizoensgroenten willen kopen, maar dat de toegang tot deze producten nog steeds moeilijk is. Tegelijkertijd kregen groenteveredelaars hun vollegrondspecialiteiten moeilijk verkocht, omdat telers deze niet in hun assortiment durven op te nemen vanwege het risico dat ze de producten niet zouden afzetten. De groenteverkopers ten slotte kregen vraag uit de markt, maar konden niet goed aan de producten komen, omdat de telers achterbleven. Bejo Zaden en Gebr. De Mooij Amsterdam hebben gezamenlijk de telers die zij geschikt vonden benaderd en deze reageerden ook enthousiast. Beide bedrijven begeleiden de telers intensief om zo de beste producten te telen.

Hollandse Grond.nl

HollandseGrond groenten worden verpakt in handzame consumentenverpakking met een gewicht variërend van 750 gram tot 1 kilo. Aan de hand van de code op de verpakkingssticker kan informatie over de teler worden gevonden op de website Hollandsegrond.nl die vanaf 6 december online is. Alle groenten van HollandseGrond krijgen op de website uiteraard ook ruim aandacht. Er is informatie te vinden over de herkomst, de basisbereiding en er staan vele recepten.Lokale seizoensgroenten

Omdat alle producten van HollandseGrond lokaal en volgens het seizoen worden geteeld, ligt er in het voorjaar weer een verrassend nieuw assortiment in het schap.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.