Zoete aardappel steeds meer in trek

De zoete aardappel raakt steeds meer bekend bij de consument. De verwachting is dan ook dat deze groei verder doorzet. Hagé International speelt hierop in met een breed en jaarrond assortiment zoete aardappelen. In de tien jaar dat Hagé International zoete aardappelen vermarkt, is met name de laatste drie jaar een forse afzetgroei zichtbaar.Hagé International importeert de zoete aardappel uit meerdere landen, zodat de klanten continuïteit in de beschikbaarheid kan worden geboden. Bovendien is Hagé International op deze wijze in staat om een product te importeren dat voldoet aan de uiteenlopende behoeften van de klanten.

Vanuit Egypte worden de oranjevlezige variëteiten Carolina Red, Alexander Queen en Beauregard geïmporteerd. De oranjevlezige variëteiten Covington en Beauregard worden vanuit Amerika geïmporteerd. Naar schatting wordt voor 95% van de totale zoete aardappelconsumptie de oranjevlezige aardappel gebruikt. Daarnaast heeft Hagé International ook een witvlezige variëteit van het Egypte merk Japanese El mali in het assortiment. Later in het seizoen zal de witte variëteit Murasaki vanuit Zuid-Afrika en Brazilië worden geïmporteerd. Naast Egypte, Amerika, Zuid-Afrika en Brazilië importeert Hagé International zoete aardappelen uit Honduras en Israël.

“Waar we nu aan werken, is dat de zoete aardappel door de retail niet meer wordt gezien als een exotisch product, maar als een verbreding van het huidige aardappelassortiment. Alleen dan zal de consument de zoete aardappel als basis voor de maaltijd gaan gebruiken en zal de vraag naar deze aardappel verder toenemen”, aldus Marin Oudenes, productmanager bij Hagé International.

De zoete aardappelen zijn te verkrijgen in de standaard 6 en 18 kg dozen, maar kunnen ook klantspecifiek worden verpakt, zoals in een 1,5 kg net of verpakt per 2 stuks in een flowpack.

Voor product- en verkoopsinformatie kunt u contact op nemen met Hagé, Martin Oudenes via e-mail: m.oudenes@thegreenery.com of telefoon: +31 (0)651 607 993.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.