Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De kok als ambassadeur van lekker en gezond eten"

Horecacongres op BioVak 2012

BioVak viert op 18 en 19 januari 2012 haar eerste lustrum. Dit bijzondere feit is voor de beursorganisator ICEM aanleiding voor een bijzonder congres op de tweede dag van deze inmiddels flink uit de kluiten gegroeide vakbeurs. Er wordt dan onder leiding van Bertus Buizer (Buizer Advies) een Horecacongres gehouden, dat zal worden geopend door directeur Dick Slootweg van Deli XL Foodservice, een van de sponsoren van deze feestelijke BioVak-editie.

BioVak vindt net als de vorige keer weer plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle. In vijf jaar tijd is de beurs elk jaar fors gegroeid. Vorig jaar telde de BioVak 354 stands en 17.000 bezoekers. Op de komende BioVak van 18 en 19 januari 2012 rekent ICEM op 400 stands en ruim 20.000 bezoekers.

Bij de organisatie van Horecacongres en workshops wordt samengewerkt met onder andere Koksgilde, de ledenorganisatie van de Nederlandse Vereniging van Koks en Chef-koks (2.750 leden; hun blad heet Koks Koerier) en het magazine Culinaire Saisonnier. Er wordt dan ook verwacht dat er ook veel koks aan het Horecacongres zullen deelnemen.

Het doel is vooral om duurzaam en biologisch werkende ondernemers in de land- en tuinbouw meer te betrekken bij de Horeca en andersom.

Programma horecacongres:

11:00 uur–12:30 uur Congres
12:30 uur–13:30 uur Lunchpauze
13:30 uur–14:15 uur Workshops, eerste ronde
14:30 uur–15:15 uur Tweede ronde workshops
15:30 uur–16:15 uur Derde ronde workshops
16:30 uur–17:30 uur Bezoek Vakbeurs
17:30 uur Kookdemonstratie en proeverij

Deelname aan congres en workshops is gratis voor alle bezoekers van BioVak.

Het Horecacongres

In het Horecacongres staat de kok als ambassadeur van lekker en gezond eten centraal. Om het congres een hoog praktisch gehalte te geven, zullen de volgende prominente personen een korte maar krachtige inleiding verzorgen.Inleidingen:
  • Dick Slootweg, directeur Deli XL - "Biologische producten snel integreren in bedrijfsprocessen" (openingsinleiding)
  • Machteld Huber, arts-onderzoeker, Louis Bolk Instituut - "Biologische producten – goed voor de gezondheid? – Resultaten van onderzoek"
  • Albert Kooy, SVH Meesterkok - "De Nieuwe Nederlandse keuken - een duurzame keuken van de toekomst"
  • Paneldiscussie met de inleiders onder leiding van Bertus Buizer, directeur Buizer Advies

Vervolgens vinden er in het kader van het Horecacongres vijf workshops plaats. Na de workshops kunnen de deelnemers de vakbeurs bezoeken. De koks onder hen zullen dan voor de beursdeelnemers en -bezoekers herkenbaar zijn als kok, zodat er op de beursvloer wat gemakkelijker een goede interactie zal kunnen plaatsvinden tussen standhouders en beursbezoekers (voornamelijk producenten) enerzijds en koks anderzijds.

Zie voor meer informatie over de workshops pagina drie van dit document.

Aan het einde van de middag van deze tweede beursdag worden er een kookdemonstratie en een proeverij verzorgd in de lijn van het congresthema.
Publicatiedatum: