20% meer frambozen Noord-Amerika


De Pacific Northwest, een regio in het noordwesten van Noord-Amerika, oogstte dit jaar 20% meer frambozen dan vorig jaar (toen ging het om 37.768 ton). Maar dat is nog niet alles, het was namelijk ook meteen het beste resultaat van de afgelopen tien jaar.

De totale frambozenoogst in de staten Washington, Oregon (beiden in de Verenigde Staten) en de Canadese provincie Brits-Columbia lag dit jaar op 45.234 ton. Goede weersomstandigheden, een uitbreiding van het teeltgebied en nieuwe frambozenrassen zorgden volgens de ‘Washington Red Raspberry Commission’ tot de bovengenoemde stijging van de oogsthoeveelheid. Vooral de frambozenras Meeker werd in 2010 meer geplant, bij 60% van het totale aantal aanplantingen. Hij werd gevolgd door de rassen Wakefield, Chemainus, Willamette en Cascade Bounty. 

Als je naar de staten van de Pacific Northwest afzonderlijk kijkt, leverde Washington het grootste deel van de oogst, namelijk 32.764 ton. Oregon leverde 2.264 ton en de Canadese provincie Brits-Columbia 10.206 ton. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.