Duurdere grondstoffen en toegenomen concurrentie oorzaak herstructurering

VK: Pinguin Foods herziet 34 banen

Tholen – Diepvriesgroentenproducent Pinguin Foods in het Verenigd Koninkrijk herziet volgens de BBC 34 banen in haar fabriek in Boston in Lincolnshire. Een woordvoerder ontkende meteen dat er 34 mensen ontslagen zullen worden, dat aantal zal aanzienlijk lager zijn. 

Het bedrijf, een dochteronderneming van de Belgische PinguinLutosa Food Group, zei dat er voor de fabriek aan de Riverside Industrial Estate geen plannen zijn voor herziening van het personeelsbestand. De herstructurering komt door toegenomen concurrentie en stijgende kosten voor grondstoffen. Pinguin produceert diepgevroren groenten, fruit, aardappelproducten en gemaksproducten voor de retail en voedingssector in fabrieken in Boston, King’s Lynn en Bourne. Eerder deze maand werd een dode rat gevonden in een zak gemengde groenten uit de fabriek in Bourne.

De eerste negen maanden van 2011 heeft PinguinLutosa een geconsolideerde omzet gehaald van € 406,7 miljoen, een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar. De omzet van de aardappeldivisie nam toe door een hogere verkoopprijs van 27,7% ter compensatie van de duurdere grondstoffen, met 4,8 toe, ondanks een volumedaling van 19,7 %. De omzet van de groentendivisie daalde met 4,5% als gevolg van de wisselkoers van het pond, het volume daalde met 4%.

Eerder dit jaar investeerde het bedrijf 13 miljoen pond in de fabriek in King’s Lynn in een betere productielijn, koelcellen voor 10.000 palletplaatsen en een milieuvriendelijk afvalwatersysteem. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.