Griet de Schouwer:

"Meer export van specifieke groenten bij Thanksgiving"

Tholen - "Vandaag is het Thanksgiving is de VS en we merken dat de groentemarkt de afgelopen weken mede daardoor is aangetrokken", vertelt Griet de Schouwer van exporteur De Schouwer. "Er is dan vooral vraag naar speciale groenten. Crisis of geen crisis, bij feestelijke aangelegenheden lijken mensen dat te vergeten. Thanksgiving is voor de Amerikanen een belangrijk feest, nog specialer dan Kerst.""Klanten vragen naar specifieke producten. Rode witloof is nu bijvoorbeeld in trek en 'vergeten groenten' zoals pastinaak en schorseneren. We merken ook dat de prijzen van de gevraagde groenten stijgen. Het witloof, zelfs gewonere kwaliteiten, stijgt naar ongeziene prijzen in België."

Griet merkt op dat de consumptie van vergeten groentene afgelopen jaren is gestegen. "Ook hier in België zien we dat de populariteit stijgt. Restaurants en consumenten gebruiken deze producten meer en meer in hun gerechten. De bekendheid is ook vergroot doordat diverse bladen en kookprogramma's meer aandacht aan vergeten groenten schenken."Sinds 1927 exporteert de Schouwer Belgische groenten (en deels fruit) naar 25 landen over de hele wereld. Het bedrijf staat bekend om het hoofdproduct witlof, maar daarnaast worden ook nog andere groenten zoals kool, tomaten, sla en paprika's verhandeld. Ook biedt De Schouwer de zogenoemde vergeten groenten, die op de 'ouderwetse manier' worden geteeld zoals schorseneren, venkel, mierikswortel, koolrabi en pastinaak. Azië en Amerika zijn de belangrijkste afzetmarkten.

Voor meer informatie:
Griet de Schouwer
De Schouwer
Verdunstraat 395
1130 Brussel - België
tel:+32 (0)2 215 25 76
fax:+32 (0)2 241 85 60
www.deschouwer.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.